10/03/2017

Campus Lt. Coppens: nieuw leven voor oude kazerne

Vicepremier en titelvoerend burgemeester Jan Jambon en bevoegd schepen Dirk de Kort hebben op 10 maart 2017 Campus Lt. Coppens in Brasschaat officieel ingehuldigd. Ze stonden in 2009 vanuit de gemeenteraad van Brasschaat aan de wieg van dit bedrijventerrein. Het doel was om bedrijven op de site van 6,4 ha de kans te geven zich in een aangename en groene omgeving te vestigen.

88% al ingenomen
Door een herbestemming van gronden en gebouwen is de nieuwe Campus Lt. Coppens nu voltooid. Wat in 2009 begon als een renovatie van de vroegere legerkazerne, is vandaag uitgegroeid tot een volwaardig bedrijventerrein waar zo’n 1.000 mensen aan de slag zijn. Campus Lt. Coppens combineert een groen karakter met duurzaamheid en een vlotte bereikbaarheid. Met succes, want 88% van de bedrijfsruimte is al ingenomen.

Nog maar 2.500 m2 kantoor en 1.300 m2 magazijnruimte vrij
Na een marktbevraging ontwikkelde Van Roey Vastgoed een belangrijk deel van de site, een opdracht die nu beëindigd is. Nog geen 8 jaar na de start van het project, blijft nog slechts 2.500 m2 kantoor en 1.300 m2 magazijn beschikbaar. Dat is amper 12% van de totale bebouwde oppervlakte, die bestaat uit kantoren (13.000 m2) en multifunctionele bedrijfsruimten (21.000 m2).

Bereikbaar en groen
Voor heel wat bedrijven – onder meer bekende namen zoals Hallmark, Lego, Vulpia en Gravo –  is de ligging van de Campus ideaal: goed bereikbaar met het openbaar vervoer én met de auto, ook tijdens de geplande werkzaamheden op de Antwerpse Ring. De groene omgeving en de uitgebreide faciliteiten in de onmiddellijke omgeving (hotels, restaurants, winkels …) zijn een bijkomende troef.

Rode draad: duurzaamheid
Bij de bouw en renovatie van de Lt. Coppenskazerne stond duurzaamheid centraal. Dat resulteerde in een doorgedreven isolatie en CO2-neutraliteit, een groot aantal zonnepanelen en zuinig energie- en waterverbruik. Er is slim gebruikgemaakt van de ruimte, onder meer door auto’s centraal te laten parkeren. Ook een overdekte fietsenstalling, laadpalen voor elektrische wagens én een CNG-station maken deel uit van het concept. Voor het ontwerp werd POLO Architects ingeschakeld. De aandacht voor duurzaamheid was en is voor veel bedrijven een factor die ertoe bijdraagt om voor Campus Lt. Coppens te kiezen.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht