16/06/2016

Carolien Ongena: "Wij wonen hier heel erg graag!"

Eind mei werd er een nieuwe Hoedhaar Gazette verstuurd in Lokeren. Wij geven je graag het interview met Carolien Ongena mee. Zij is een tevreden bewoonster van één van de 'muurwoningen' op Hoedhaar.

Carolien Ongena heeft in Hoedhaar een nieuwe thuis gevonden. Begin maart is ze met haar kinderen Lars (7) en Stieg (5) in één van de ‘muurwoningen’ ingetrokken. Dat ze heel erg tevreden is, maakt ze meteen duidelijk: “Prijs-kwaliteit is dit huis top, de afwerking is prima, ik hou van het concept: op maat van mij en mijn kinderen. Wij wonen hier heel graag.”

Hoe wist je dat Hoedhaar er was, Carolien?
Carolien: “Ik ken Lokeren wel, ben er geboren en opgegroeid, maar ik woonde sinds een aantal jaar in Lochristi. Vrienden maakten mij erop attent dat er een interessant woonproject in Lokeren was. Ik ben komen kijken, zonder veel verwachtingen, en vond het meteen heel tof. Wonen in het park trok mij aan. Ook het concept met verschillende woonvormen door elkaar, dat trekt een divers publiek aan. Een mix van verschillende mensen vind ik boeiend, ook voor kinderen. Het is de ideale oplossing voor mijn gezin: niet te groot, niet te klein. Met veel licht, prima afgewerkt, dat merk je aan alle details en vlakbij het centrum. Een wandelingetje van 10 minuten en ik kan met vrienden iets gaan drinken op de Markt of met de fiets naar het station, want ik werk in Brussel. Ook Gent en Antwerepn zijn vlot bereikbaar met de wagen.”

Je hebt een eigen tuintje, vind je dat belangrijk?
“Toch wel. Onze tuin geeft wat privacy. Maar willen we meer, dan gooien we het poortje open en zitten we meteen in een prachtig park. De mooiste tuin die je je kunt voorstellen en die je niet eens zelf moet onderhouden. Ook het ecologische spreekt me erg aan. De huizen zijn prima geïsoleerd en het energieverbruik is heel laag. We moeten allemaal een beetje kleiner gaan wonen, zoals de Zweden. Dat is de toekomst. Al is dat relatief, want ik heb wel drie slaapkamers.”

"Ik wist meteen: dit is het."

Het klikte meteen dus, tussen jou en je ‘muurwoning’?
“Ik wist meteen: dit is het. Deze plek geeft me wat ik wil, voor mij en mijn kinderen. Hier voel ik me thuis. In een huis dat ontworpen is door Stéphane Beel nog wel. Ik hoefde zelfs niet te schilderen of schoon te maken. Gewoon verhuizen en hier zijn we.”

 

Terug naar het nieuwsoverzicht